Astrid är Samurajs nya webbutvecklare

Astrid är Samurajs nya webbutvecklare

Då säger vi HEJ! och välkommen till Samuraj, Astrid Vahlström, vår nya webbutvecklare!

Bio
Kommer senast från… Utbildningen Webbutveckling E-handel, först som elev och sedan lärare
Fritiden består… För tillfället av att varva Resident Evils spelserie
Lyssnar helst på… Muse
Bor på… 103 kvadrat med sambo och katten Signe

Välkommen till Samuraj, Astrid! Vad kommer du göra här?

Jag kommer arbeta med webbutveckling på Samuraj! Men jag ser gärna att det blir en del omväxling också, från utveckling till design. Att kunna finslipa flera olika färdigheter samtidigt skapar utveckling, och ett bättre slutresultat.

Hur började intresset för webbutveckling?

Jag hade länge ett stort intresse för vetenskap, och när jag var yngre ville jag faktiskt bli biotekniker! Men jag hamnde inom webbutveckling för att det kombinerar teknologi med både kreativetet och psykologi. Så efter att ha lärt mig grunderna på egen hand gick jag en två-årig utbildning i Sävast med inrikting mot E-handel. Och nu är jag här!

Vad är det roligaste med ditt jobb? 

Jag skulle säga att det är att få uttrycka saker tekniskt, men att behöva använda sin kreativitet för att lyckas. Det är en speciell känsla av att kunna ta något från idé till en färdig produkt. Samtidigt är det mycket bakomliggande psykologi, hur kommer besökaren agera om vi gör si eller så? Det finns inte alltid ett givet svar men jag gillar problemlösningen!

… Och vad är det svåraste?

Det rör sig väldigt fort inom trender och vad som är det allra hetaste just nu. Plötsligt finns det tre nya programmeringsspråk och helt nya sätt att lösa saker på. Med det sagt så är nog det svåraste att hålla sig ständigt uppdaterad. För att lyckas behöver man verkligen vara intresserad, och ha det lilla extra drivet för att lära sig mer!

Vilka egenskaper tycker du är viktigast i din roll? 

Det är väldigt viktigt att vara lyhörd och lyssna på de runt omkring en – kollegor, kunder, slutkunder. Det gäller att ha ett öppet sinne för andras åsikter och uppfatta det som sägs mellan raderna. Men för att kunna möta omgivningens behov behöver man också vara uppfinningsrik, och hitta nya lösningar på de utmaningar som möter en.

En sista fråga. Vad inspireras du av? 

Hmm… Jag måste faktiskt svara allting, även saker som man inte tänker på i just den stunden. Det kan till exempel vara något som luktar gott, en låt, ja allt. Det kan komma från olika ställen. Men aha-känslan kan komma senare, när du faktiskt gjort något av det du upplevt.

Vi använder cookies för att förbättra din vistelse. Om du fortsätter att surfa på webbplatsen godkänner du användningen av cookies.