Caroline är en Samuraj

caroline.jpg

Från Oskarshamn, via Stockholm, till Luleå – vår nya grafiska designer Caroline har hittat till Samuraj. Med ett halvår kvar på LTU kommer Caroline bidra med nya sätt att se på formgivning, spännande idéer och kanske en eller annan yoga-övning!

Vad har du gjort fram tills din första dag som Samuraj?

Jag har hunnit med att arbeta i både min hemstad Oskarshamn och i Stockholm. För två år sedan flyttade jag till Luleå för att plugga på LTU och nu är jag här på Samuraj, samtidigt som jag studerar.

Vad läser du på LTU?

Grafisk design såklart! Det är en treårig utbildning och jag blir färdig nu till våren.

När du var liten, vad ville du bli då?

Jag ville arbeta med djur, antingen som veterinär eller liknande. Ett tag var jag också inne på att bli frisör!

Så hur kom du in på att jobba med grafisk design?

Jag har alltid känt att kreativitet legat mig nära. Sedan jag var liten har jag gillat att måla och min mamma hade en keramikverkstad tidigare. När jag började gymnasiet valde jag media och fick testa på grafisk design. Redan efter studenten visste jag att det var vad jag ville jobba med i framtiden!

Vad kommer du göra på Samuraj?

Jag ska arbeta med grafisk design och formgivning på 50% samtidigt som jag pluggar på universitetet. Jag vill bidra med nya idéer och min egen kreativa syn på grafisk design.

Avslutningsvis ska du få dela med dig av tre tips, vilka har du?

Jag har nyligen börjat med Yoga en gång i veckan, det är bra för ett stressigt studentliv! Sen vill jag också tipsa om podcasten Grafisk Design och sushi från Odod Art här i Luleå, riktigt gott!

Filip Haraldsson