Har ni fått koll på GDPR?

GDPR.jpg

 

Den 25 juni firar GDPR en månad som EU:s nya dataskyddsförordning. Företag, myndigheter och organisationer har alla påverkats. Både små och stora förändringar har gjorts för att hanteringen av personuppgifter ska utföras på rätt sätt.  

Medborgare har fått stärkta rättigheter, uppgifter kan inte längre hanteras tanklöst och osystematiskt. För företag innebär GDPR en god möjlighet att följa med i den digitala utvecklingen och strukturera om - Varför har vi den här informationen? Hur lagrar vi den? Vi ska kunna visa hur personuppgifter samlas in, sparas och hanteras. Något som inte alltid är helt lätt. 

Vi på Samuraj hjälper er gärna med GDPR-arbetet. Ett steg i rätt riktning är att införa funktionen ”Acceptera cookies” samt ladda upp er Integritetspolicy på webben. Det är en bra signal till medarbetare, kunder samt leverantörer. 

Är ni inte helt med i GDPR-matchen? Hör av er till Samuraj! 

Filip Haraldsson