Johannes och Hampus – Samurajs nya projektledare

 
Från vänster; Johannes Langer, Hampus Evers.

Från vänster; Johannes Langer, Hampus Evers.

Om Johannes

Johannes Langer kommer från Regensburg, Tyskland men bor numera i Kalix med familjen. Johannes har en internationell profil, med arbete och utbildning i länder som Tyskland och USA. Han har en filosofie kandidatexamen inom Design and Product Management och en magisterexamen inom Industrial Design. De senaste åren har Johannes arbetat som Lead Industrial Designer i Jönköping.

Om Hampus

Hampus kommer från Borås men bor sedan några år tillbaka i Luleå med sambo och dotter. Hampus har tidigare bott i både Åre och Kanada, med skidåkning som den gemensamma nämnaren. Hampus kommer närmast från rollen som Försäljningschef, men är även egenföretagare vid sidan om.


Vi säger varmt välkomna! Vad kul att äntligen ha er på plats, hur känns det att vara här?

Hampus: Helt fantastiskt! Det är väldigt inspirerande att komma till en plats där människor är kreativa och proffs på det de gör.

Johannes: Det är hög energi och jag känner mig som hemma! Verkligen jättetrevligt.

Hur kom det sig att ni sökte hit?

Hampus: Jag vill framförallt jobba i en kreativ miljö med människor som vill göra skillnad.

Johannes: Jag har länge känt en längtan till norr och en vilja att jobba med något mer mångsidigt. Här på Samuraj kan jag ha flera bollar i luften samtidigt, både design och projekt.

Vad har ni gjort tidigare?

Hampus: En hel del! Jag har erfarenhet av hotell, turism, entreprenörskap, försäljning… och prickat av en säsong i Kanada!

Johannes: Jag har bland annat jobbat som industriell designer i Tyskland, där tog jag fram förpackningar och kreativa, smarta förvaringslösningar.

Vad kommer ni bidra med hos Samuraj?

Hampus: Jag kommer tillföra ännu mer struktur och ordning i det dagliga arbetet. Men jag kommer även att arbeta strategiskt och kreativt tillsammans med kunderna. Och förhoppningsvis inspiration och allmän glädje i lokalerna!

Johannes: Jag har en sann passion för design, produkter och teknik. Jag har även annan bakgrund än de flesta andra här, vilket jag tror är en fördel!

Så Johannes, efter att ha bott i Sverige i sex år, vad skulle du säga är den största skillnaden mellan yrkeslivet i Sverige kontra Tyskland?

I Tyskland arbetar varje person mer för sig själv, och det är det egna resultatet som spelar roll. I Sverige finns det en stark lagkänsla och vi jobbar tillsammans på riktigt – även med kunden. Kort sagt, öppet och varmt!

Och Hampus, du är egenföretagare på sidan om, vad är det du sysslar med då?

Jag driver och utvecklar en e-handelsmarknadsplats tillsammans med min bror. Vi kommer att låta konstnärer och designers använda vår plattform för att exponera och sälja deras verk – foton, illustrationer och posters. Vi lanserar hela konceptet nu till sommaren!

 
Johanna Öhman