Dags att skåla – Flavourit är live!

För många kan steget till en traditionell provning för att testa mat och dryck kännas långt, krångligt och svårt. Kanske till och med exkluderande i vissa sammanhang. Särskilt om du saknar intresset, erfarenheten eller kunskapen som på förhand kan uppfattas nödvändig. Men det behöver det inte vara. Med hänsyn till detta, och ett mål om att skapa en interaktiv dryckesupplevelse med samtalet människor emellan i fokus, föddes Flavourit. Din digitala sommelier.

Josefin Hellberg

Project Manager

Flavourit är en ny digital dryckesupplevelse. Via en app i din mobiltelefon kan du och dina vänner testa nya spännande drycker, skapa personliga dryckesprofiler och utveckla ert doft- och smaksinne på ett lekfullt och interaktivt sätt. Hur vi upplever smak och doft skiljer sig från person till person och appen guidar dig och ditt sällskap genom provningen samtidigt som den uppmuntrar till samtalsämnen bortom vad du har i glaset. 

“Att prova dryck ska vara en härlig doft- och smakupplevelse för alla, och det ska vara enkelt att göra tillsammans vid bordet. Med Flavourit finns inga rätt eller fel, vi vill istället väcka dryckesintresset och samtalen kring bordet till liv” 

Martina Ahlquist Malmqvist, VD Swedish Flavour

Flavourit är vetenskapligt förankrat och bygger på innehållet i ett doft- och smakhjul, ett vedertaget verktyg för att avgöra vad du som provar känner. Enkelt förklarat – du som provar börjar med att avgöra en övergripande kategori, till exempel frukt, för att sedan gå djupare in på typ av fruktkategori och specifik frukt.

Samuraj har varit en del av hela resan, från idé till lansering. Ett projekt som startade med visuell identitet och pitchmaterial för investerare, senare utvidgades med landningssida och mockups för app. Och nu befinner vi oss mitt i lanseringskampanj och innehållsproduktion av digitalt material och trycksaker.

Visst känner du hur det pirrar i smaklökarna? Nu kan du och dina kompisar göra en Flavourit på Bishop Arms Luleå och Piteå Havsbad (Skybaren). Säg till i baren så guidar de dig vidare. 

Vill du veta mer om Flavourit och hur vi på Samuraj arbetar med startups i olika stadier? Kontakta vår projektledare Anneli så berättar hon mer. 

Följ Flavourit på sociala medier @flavouritapp

more?

Brand

Strategy

Content

We are a communications agency with the capacity, depth and knowledge to take you where you want to be. Preferably further. Here you can see a sampling of the services we provide, but this field has more weird words than a rap battle, so our best advice is to just tell us what your goals are and we’ll get there together.

Brand

Brand strategy

Identity

Graphic profile

Logotype

Strategy

Communications strategy

Media strategy

Media plan

Search Engine Optimisation (SEO)

Target audience analysis

Inbound marketing

Digital marketing

User Experience (UX)

PR

Content

Web design

Web development

App design

App development

Copywriting

Graphic design

User Interface (UI)

Ongoing production

Print design

Social media