Åh du kära Stockholm, vi flyttar in

Om en flytt sker utan inflyttningsfest, har man verkligen flyttat då? Det är en fråga människan ställt sig sedan urminnes tider, men vi behöver inte längre fundera över svaret – flytten har flyttats, festen har festats, städet är bokat till morgondagen och stämbanden får helgen på sig att återhämta sig från karaokerummet. Kort sagt: Stockholm, nu är vi verkligen, absolut, definitivt här!

Andreas Uneby

Creative Director

Ni vet hur julen är. Det tisslas och tasslas, förberedelserna börjar någon månad tidigare varje år, och ändå är allt inte riktigt på plats den 24e. Att anordna en inflyttningsfest för oss åtta företag som flyttat in tillsammans på Åsögatan 115 visade sig vara en liknande upplevelse. Ansvarsområden har fördelats, och lösa tankar om “tänk om vi hade en tatuerare” och “hur mycket dricker 300 torsdagsmänniskor egentligen?” har förvandlats till Excelark snabbare än du hinner säga “vem antecknar?”.

Och ja, det blev tatuerare. Och karaokerum. Och korvgubbar. Och jättejättejättemånga flak öl och hela bibblor av bibbor. Dörrarna slogs upp vid 17-tiden, som av en händelse är ungefär när människohjärnan överlag slår om från “hur löser vi problem” till “hur hittar jag mat och dryck”, och likt en propp som öppnas i badkaret attraherade vi alla som bara flöt omkring inom någon kilometers omkrets.

Några försiktiga krumelurer ritades upp på gästboksväggen när de första vilsna själarna sökte vila från det inledande minglandet, och listan till tatueringsrummet fylldes när tanken på att gå hem lite bläck rikare fick fäste hos folk. Bakom baren bildade värdföretagen under några kritiska timmar universums mest snabbrörliga organism, och törsten hos törstande människor släcktes i ungefär samma tempo som deadlines och mailtrådar gled ur vårt kollektiva medvetande.

Luleå Hockey mötte Skellefteå vid 19 och trots en bitter förlust på straffläggning bjöd hockeyrummet på en välkommen oas i det stormande havet av nya bekantskaper. Här kunde vi lägga sunt förnuft och social kompetens åt sidan, och hänge oss – oavsett lagtillhörighet – åt denna puck som puttas runt på planen. Luleåbor på besök såväl som Skellefteåfans på villovägar enades, mot alla odds, i att inget av det bra, men allt det dåliga, är domarens fel.

Bakom baren fortsatte kampen. Om ni har sett filmklipp från kinesiska iPhonefabriker så förstår ni tempot, och har ni besökt ett öltält på Piteå Dansar och Ler så förstår ni vibben. Konferensanläggningar och teambuildingövningar släng er i väggen. Här byggde vi något underbart.

Vi vill tro att karaokerummet nådde sitt crescendo när tvåtusen fiskmåsar (upplevdes det som) sjöng “Shallow” kring midnatt, men vissa hävdar att en koloni långhåriga människor överlevde bataljen och arrangerade en smärre Rage Against the Machine-konsert kring tresnåret. Vi får nog aldrig veta sanningen, då mobilbatterierna sedan länge dött, och ingen dokumentation existerar.

Nu står vi här, med magsäckarna till bristningsgränsen fyllda av dagen efter-kebab, och vill faktiskt bara göra det hela igen. Till alla som kom hit, och till alla som hjälpt till, och till alla som välkomnat oss till huvudstaden på ett eller annat sätt: Från djupet av våra hjärtan, tack!

more?

Brand

Strategy

Content

We are a communications agency with the capacity, depth and knowledge to take you where you want to be. Preferably further. Here you can see a sampling of the services we provide, but this field has more weird words than a rap battle, so our best advice is to just tell us what your goals are and we’ll get there together.

Brand

Brand strategy

Identity

Graphic profile

Logotype

Strategy

Communications strategy

Media strategy

Media plan

Search Engine Optimisation (SEO)

Target audience analysis

Inbound marketing

Digital marketing

User Experience (UX)

PR

Content

Web design

Web development

App design

App development

Copywriting

Graphic design

User Interface (UI)

Ongoing production

Print design

Social media