Möt Emil Vidmark – Samurajs senaste tillskott

Emil Vidmark är Samurajs nya stjärnskott som varje dag förgyller kontoret med norra Norrlands varmaste leende!

Filip Haraldsson

Copywriter

Bio

Lyssnar helst på… Rewrite The Stars från filmen The Greatest Showman
Ser helst på…. Titanic, ensam, så jag får välja om jag vill stänga av just innan fartyget träffar isberget
Äter helst… Punchrullar

Tjena Emil! Du utökar vår skara av stolta bodensare på kontoret, hur hamnade du i Luleå?

– Hallå! Min inkörsport till denna stad blev Civilingenjörsutbildningen i Datateknik på LTU. När den väl var avklarad blev det en naturlig övergång in i arbetslivet i Luleå och sedan dess har jag blivit kvar här.

Vad har du för roll hos Samuraj?
– Glädjespridare, och ibland jobbar jag även med Front-End utveckling 😉

Hur väcktes intresset för utveckling?
– En klasskompis introducerade mig till utveckling när jag var 12 år och just då tyckte jag det var komplicerat och intresset dog ut efter en tid. När jag gick sista året på gymnasiet tog jag upp det igen och blev fängslad! Förmågan att påverka en till miljontals människor genom några knapptryckningar tyckte jag var helt galet! Särskilt inspirerad blev jag av ett projekt som kunde hjälpa människor i Afrika att upptäcka om man var smittad av malaria genom att fota av ögonen med en enkel mobilkamera och sen använda sig av avancerad bildbehandling. Det är teknik som verkligen påverkar människors liv till det bättre.

Vilka är dina styrkor som utvecklare?
– Jag är väldigt lösningsorienterad och kan snabbt skapa mig förståelse för komplicerade system genom att hämta in ny information från både tekniska och icke-tekniska källor.

Hur blir man en bra utvecklare? Genom blod, svett och tårar?
– Genom överkonsumtion av kaffe och att våga misslyckas. Jag vet inte hur många gånger jag provat saker som gått käpprätt åt skogen, men de har alltid fört med sig något till nästa projekt.

Om du inte arbetade med utveckling, vad hade du sysslat med då?
– Enkelt, skådespelare!

Halv 8 hos Emil! Vilka är dina drömgäster?
– Ordet drömgäster gjorde detta otroligt svårt, Jonas Carlsson från NorthVolt, längdskidåkaren Johan Olsson och Bill Gates kanske? Fast alla kollegor här på kontoret är ju också drömgäster. Svårt!

När du inte utvecklar eller sprider glädje på kontoret, vad hittar du på då?
– Oj vilken svår fråga, jag älskar ju att röra på mig så det blir mycket träning, men jag gillar även att läsa mycket facklitteratur om allt möjligt, till exempel minnesträning, maskininlärning och affärsprocesser.

Vi vet att du är en atlet av rang. Du behärskar allt från hästhoppning, längdåkning och CrossFit till den lite mindre kända sporten hoppreps-dans! Hur fann du denna spektakulära sport?
– Haha om jag behärskar den än vet jag inte riktigt, det slutar ofta med att jag snärtar till repet i ryggen så det svider s*tan. Men jag tror att det kommer från att jag älskar att nörda ner mig och nöta saker tills det sitter, och att göra olika tricks med repet gör att jag kan kombinera träning med mitt nörderi, en perfekt kombo helt enkelt!

more?

Brand

Strategy

Content

We are a communications agency with the capacity, depth and knowledge to take you where you want to be. Preferably further. Here you can see a sampling of the services we provide, but this field has more weird words than a rap battle, so our best advice is to just tell us what your goals are and we’ll get there together.

Brand

Brand strategy

Identity

Graphic profile

Logotype

Strategy

Communications strategy

Media strategy

Media plan

Search Engine Optimisation (SEO)

Target audience analysis

Inbound marketing

Digital marketing

User Experience (UX)

PR

Content

Web design

Web development

App design

App development

Copywriting

Graphic design

User Interface (UI)

Ongoing production

Print design

Social media