Tidig

Vi älskar att kunna göra människors vardag bättre. Det var också utgångspunkten när JIAB hörde av sig till oss med ett tydligt önskemål: “Gör vår planering lättare!”. De hade identifierat sin schemaläggning och planering som något som stod i vägen för företagets fortsatta tillväxt och effektiviteten i den dagliga verksamheten. Så började sagan om Tidig.

JIAB Ställningsmontage arbetar med montage av byggställningar. Deras medarbetare är utspridda över hela Norrbotten med anställda som både behöver ge och få information: Arbetsordrar, yrkesmässiga behörigheter, tillgängliga fordon och frånvaro är bara några saker som en arbetsledare behöver ha koll på. Är ett fordon dubbelbokat? Om Patrik plötsligt behöver åka hem sjuk efter lunch, vem kan vi då lyfta in från ett annat projekt nära Skellefteå för att lösa situationen?

Det är en komplex verksamhet, och att effektivisera sina processer ger otrolig effekt för företagets resultat. Och inte minst för den enskilde medarbetarens vardag.

En för alla

Många i branschen – och i liknande branscher – brottas med samma utmaningar. Därför gjorde vi inte bara ett planeringsverktyg för JIAB, utan en app som kunde stå på egna ben och skapa värde för många fler företag i branschen.

Två processer inleddes därför. Vi behövde förstå JIAB:s och branschens arbetssätt, utmaningar, möjligheter och målbild, och parallellt med det arbetet tog vi fram namn, varumärke och webbplats för appen, så att vi kunde börja marknadsföra den tillsammans när funktionen bevisats hos JIAB.

Varumärket tidig

Vi ville skapa ett varumärke som andas enkelhet, och upplevs trovärdigt, pålitligt och professionellt. Samtidigt bedömde vi att en ljus och lätt ton skulle ge en positiv kontrast till den upplevelse som vi tror att branschen ofta har av sina befintliga, liknande verktyg.

Namnet har en given del i den upplevelsen. Vi bestämde oss för Tidig, som både för tankarna till att vara tidig – snabbare och effektivare än nödvändigt – men också till att appen faktiskt handlar om tid, både avseende planering och tidrapportering.

För logotypen utgick vi från formerna i appen. Veckoöversikter och projektkort bildar element med tydlig igenkänning för de som sitter med dem mer eller mindre ofta. Tillsammans med bokstaven T, för Tidig, blev formen fulländad.

För att påbörja marknadsföring och försäljning tog vi fram en webbplats som tydligt förklarar värdet av Tidig och dess funktionalitet. Genom att ta fram en mindre webbplats som ändå hade en gedigen och välbyggd grund skapade vi förutsättningar både för att komma igång med digital marknadsföring snabbt och för att skala upp i framtiden.

Appen Tidig

Plattformen Tidig består av två delar – en mobilapp och en webbapplikation.

Mobilappen Tidig är det som de flesta möter. Här ser du din planering, får information om de dina projekt, och rapporterar tid och frånvaro. Fokus för oss har varit att ta fram en app som är lätt och tydlig att förstå och använda, med ett enkelt gränssnitt och snabba flöden som inte försvårar när det regnar, blåser, energin är slut och dagens tid måste in.

Webbapplikationen Tidig är planeringsverktyget, där arbetsledare kan lägga in och hämta ut information. Det finns översiktsvyer för projekt på veckobasis, möjlighet att allokera resurser i form av personal och fordon, skapa och redigera projekt och generera den information som sedan blir löneunderlag.

Här har vi prioriterat översikt, flexibilitet och förenkling, för att göra livet så smidigt som möjligt för de som arbetar mycket med plattformen. Vi har analyserat även de minsta interaktionerna och flödena, för att hitta genvägar i vanliga arbetsflöden och skapa smarta arbetssätt.

Tillsammans plattformen ett otroligt kraftfullt verktyg, där hela verksamheten blir effektiv för medarbetarna och transparent och snabbrörlig för de som behöver planera och följa upp arbetet. Genom att minimera tiden som läggs på att brottas med mjukvaran så kan nu medarbetarna fokusera på sina yrkesroller och öka värdet i sitt arbete.

Fortsatt utveckling

När arbetet är färdigt med en app har det ändå bara börjat. Vi fortsätter att testa lösningar, avbugga buggar, skapa fler funktioner, upptäcka nya behov och utmaningar hos nya typer av användare och effektivisera dagen för medarbetare på så många sätt vi kan. Vi blir alldeles varma av möjligheten att så direkt kunna underlätta människors vardag, och vi hoppas att fler får känna skillnaden vi kan åstadkomma via Tidig.

Är du också nyfiken på hur du kan effektivisera din verksamhet genom smart mjukvara, eller paketera ett befintligt koncept för att träffa helt rätt? Hör av dig, så hittar vi möjligheterna tillsammans!

Brand

Strategy

Content

We are a communications agency with the capacity, depth and knowledge to take you where you want to be. Preferably further. Here you can see a sampling of the services we provide, but this field has more weird words than a rap battle, so our best advice is to just tell us what your goals are and we’ll get there together.

Brand

Brand strategy

Identity

Graphic profile

Logotype

Strategy

Communications strategy

Media strategy

Media plan

Search Engine Optimisation (SEO)

Target audience analysis

Inbound marketing

Digital marketing

User Experience (UX)

PR

Content

Web design

Web development

App design

App development

Copywriting

Graphic design

User Interface (UI)

Ongoing production

Print design

Social media