Vibyskolan

Det finns många saker som känns viktigare att lägga pengar på för en skola än en ny webbplats. Men tänk om den nya webbplatsen faktiskt kunde spara tid och pengar, få fler elever och underlätta rekryteringen av personal? Det var både behovet, utgångspunkten och målet när vi inledde vårt samarbete med Vibyskolan.

Vibyskolan är en skola i Sollentuna som grundades 1999 av en grupp engagerade föräldrar som ville skapa en skola fokuserad på kunskap och förmågor, med stort elevinflytande. Än idag drivs den på samma sätt, och är mycket omtyckt av både elever och personal.

Vibyskolan kontaktade Samuraj för att diskutera möjligheterna med en ny webbplats. Den befintliga webbplatsen upplevdes svårredigerad och svårhanterad, en riktig tidstjuv för en verksamhet där varje timme och krona som läggs på webbplatsens hantering och drift hade kunnat ägnas åt elevernas och personalens välmående och utveckling istället.

Dessutom upplevdes den digitala närvaron inte längre rättvist spegla verksamheten, och alla inblandade från Vibyskolan kände potential och spänning i möjligheten att få ett ansikte utåt som känns lika inspirerande och högkvalitativt som det arbete som bedrivs dagligen.

Högsta prioritet var möjligheten att pedagogiskt och tydligt förmedla information på webben, och att kunna uppdatera, lägga till och ta bort enskilt innehåll såväl som hela sidor på ett effektivt sätt. Genom att bygga en kvalitativ, lätthanterlig och flexibel webb minskas direkt behovet för personalen att spendera hela arbetsdagar eller ta in dyr extern hjälp för att utföra vad som borde vara relativt enkla ändringar.

Dessutom tog vi tillsammans med Vibyskolan chansen att uppdatera skolans formspråk. Skolans klassiska logotyp bevaras, men vi har lagt till och justerat både färger och typsnitt för att skapa ett uttryck som kombinerar en elegant och smakfull luftighet med en modern, mänsklig och välkomnande känsla.

Resultatet är en webbplats för framtiden, som från första dag sparar tid och pengar för Vibyskolan. Att lägga in information om nästa friluftsdag eller uppdatera kontaktpersoner för en viss klass går nu på nolltid, och framförallt – vi på Samuraj vet troligtvis inte ens om att det sker, för Vibyskolan kan nu göra de allra flesta uppdateringarna helt själva.

Brand

Strategy

Content

We are a communications agency with the capacity, depth and knowledge to take you where you want to be. Preferably further. Here you can see a sampling of the services we provide, but this field has more weird words than a rap battle, so our best advice is to just tell us what your goals are and we’ll get there together.

Brand

Brand strategy

Identity

Graphic profile

Logotype

Strategy

Communications strategy

Media strategy

Media plan

Search Engine Optimisation (SEO)

Target audience analysis

Inbound marketing

Digital marketing

User Experience (UX)

PR

Content

Web design

Web development

App design

App development

Copywriting

Graphic design

User Interface (UI)

Ongoing production

Print design

Social media