Möt kreatören Mattias Östling

Möt kreatören Mattias Östling

Möt kreatören Mattias Östling

Välkommen säger vi till Mattias Östling, Samurajs senaste tillskott! Med VHS-kameran i hand började han i ung ålder att experimentera med stop-motion och modellera. Något som banat en naturlig väg till animation, film och VFX… Till och med musikproduktion.

Välkommen till Samuraj! Hur har du hamnat här?

Det hela började egentligen med att jag fick ett frilansuppdrag av Samuraj. Ett blev till två, två blev till tre och så vidare. Jag hade en ateljé i stan men började komma in till Samuraj mer och mer. Jag trivdes så bra att jag blev kvar här!

Och vad kommer du att pyssla med nu?

Jag kommer att jobba som Video Creator. Allt från illustrationer och grafik till animeringar och VFX.

Har du alltid känt att det varit rätt för dig?

Ja! Jag har alltid gillat film. Som liten experimenterade jag med en VHS-kamera och modellera. Sedan gick det över till filmskolan, egen firma och så vidare. Jag älskar att skapa och ta något från idéstadiet till verklighet.

Vad tror du gör dig till en riktigt bra kreatör?

Man måste ha en förmåga att förenkla något komplext och koka ner det till något konkret. Det kanske låter som en klyscha, men det bästa för mig är att kunna överträffa det förväntade.

Vem är den här Rolando Simmons som vi hört talas om?

Han är en pastisch på en typisk techno-artist från Detroit, namnet kommer från två kända synttillverkare. Jag har alltid hållit på att skapa grejer jag verkligen gillar, däribland musik. Det började med att jag bara gjorde det för mig själv. Tillslut gick det från en låt – ett album – en färdig produkt!

Du ska till sist få dela med dig av ett tips, vad har du?

Blade Runner från 1981 med Harrison Ford. Min favoritfilm som även brukar rulla i bakgrunden när jag jobbar. Den har ett långsamt tempo som får mig att komma in i rätt mode.

Vi använder cookies för att förbättra din vistelse. Om du fortsätter att surfa på webbplatsen godkänner du användningen av cookies.