Hjärtebarnsfonden väljer Samuraj som sin kommunikationspartner

Den nationella organisationen Hjärtebarnsfonden väljer Samuraj som ny kommunikationspartner för att öka den allmänna kunskapen om medfödda hjärtfel och få ännu fler att engagera sig i fondens arbete.

Andreas Uneby

Creative Director

Varje år föds 2000 barn med ett eller flera hjärtfel i Sverige. Hjärtebarnsfonden är en nationell organisation som arbetar för att ingen ska lida av ett medfött hjärtfel. De anordnar insamlingar, stöttar drabbade och närstående, donerar pengar till forskning och för hjärtebarnens talan i samhället. För att fortsätta uppmärksamma och stärka stödet till Sveriges hjärtebarn påbörjas nu ett samarbete med kommunikationsbyrån Samuraj.

– Efter att Samuraj pitchade sina tankar för oss så var det ett lätt beslut att inleda den här processen med dem. De ser syftet och möjligheterna. Vi är så glada för det här samarbetet och vet att det bidrar till att öka kännedomen om medfödda hjärtfel. Ett trasigt barnhjärta förändrar allt, säger Mattias Barsk, kommunikationschef på Hjärtebarnsfonden.

Hjärtebarnsfonden har idag lokala föreningar i landets samtliga regioner. Som kommunikationspartner ska Samuraj lyfta fram Hjärtebarnsfondens arbete och närvaro på nationell och lokal nivå, samt göra det enklare för allmänheten att engagera sig i och stötta organisationen.

– Trots att majoriteten överlever medfödda hjärtfel så är det något som kommer påverka en genom hela livet. Därför får inte hjärtebarnen bli en bortglömd grupp i samhället. De kommunikationsinsatser som nu planeras ska lyfta fram Hjärtebarnsfondens arbete och kunskap, samt få ännu fler att bidra till deras ändamål, ingen ska lida av ett medfött hjärtfel, säger Andreas Uneby, Creative Director på Samuraj.

Samarbetet innebär bland annat att förtydliga och stärka Hjärtebarnsfondens varumärke, webb och uttryck.

– Till stor del handlar det om att vara pragmatiska och smarta i arbetet. Alla lösningar vi tar fram behöver vara kostnadseffektiva för Hjärtebarnsfonden över tid, då varje sparad krona kan gå till ett behövande hjärtebarn, samtidigt som kvaliteten på kommunikationen är avgörande för att nå ut med deras budskap. Vi har velat skapa så stort långsiktigt värde som möjligt med vår insats, och är säkra på att vi tillsammans kommer lyckas, avslutar Andreas.

more?

Brand

Strategi

Content

Vi är en kommunikationsbyrå som har kapaciteten, höjden och bredden för att ta dig dit du vill. Helst lite längre. Här ser du ett urval av vad vi kan hjälpa er med, men den här branschen har lika många facktermer som en fiskebåt, så vårt bästa tips är att helt enkelt säga till oss vad du vill uppnå så tar vi oss dit tillsammans.

Brand

Varumärkesstrategi

Identitet

Grafisk profil

Logotyp

Strategi

Kommunikationsstrategi

Kommunikationsplan

Mediastrategi

Sökmotoroptimering (SEO)

Målgruppsanalys

Inbound marketing

Digital marknadsföring

UX

PR

Content

Webbdesign

Webbutveckling

Appdesign

Apputveckling

Copywriting

Grafisk design

UI

Löpande produktion

Printdesign

Sociala medier