Möt Emil Vidmark – Samurajs senaste tillskott

Emil Vidmark är Samurajs nya stjärnskott som varje dag förgyller kontoret med norra Norrlands varmaste leende!

Filip Haraldsson

Copywriter

Bio

Lyssnar helst på… Rewrite The Stars från filmen The Greatest Showman
Ser helst på…. Titanic, ensam, så jag får välja om jag vill stänga av just innan fartyget träffar isberget
Äter helst… Punchrullar

Tjena Emil! Du utökar vår skara av stolta bodensare på kontoret, hur hamnade du i Luleå?

– Hallå! Min inkörsport till denna stad blev Civilingenjörsutbildningen i Datateknik på LTU. När den väl var avklarad blev det en naturlig övergång in i arbetslivet i Luleå och sedan dess har jag blivit kvar här.

Vad har du för roll hos Samuraj?
– Glädjespridare, och ibland jobbar jag även med Front-End utveckling 😉

Hur väcktes intresset för utveckling?
– En klasskompis introducerade mig till utveckling när jag var 12 år och just då tyckte jag det var komplicerat och intresset dog ut efter en tid. När jag gick sista året på gymnasiet tog jag upp det igen och blev fängslad! Förmågan att påverka en till miljontals människor genom några knapptryckningar tyckte jag var helt galet! Särskilt inspirerad blev jag av ett projekt som kunde hjälpa människor i Afrika att upptäcka om man var smittad av malaria genom att fota av ögonen med en enkel mobilkamera och sen använda sig av avancerad bildbehandling. Det är teknik som verkligen påverkar människors liv till det bättre.

Vilka är dina styrkor som utvecklare?
– Jag är väldigt lösningsorienterad och kan snabbt skapa mig förståelse för komplicerade system genom att hämta in ny information från både tekniska och icke-tekniska källor.

Hur blir man en bra utvecklare? Genom blod, svett och tårar?
– Genom överkonsumtion av kaffe och att våga misslyckas. Jag vet inte hur många gånger jag provat saker som gått käpprätt åt skogen, men de har alltid fört med sig något till nästa projekt.

Om du inte arbetade med utveckling, vad hade du sysslat med då?
– Enkelt, skådespelare!

Halv 8 hos Emil! Vilka är dina drömgäster?
– Ordet drömgäster gjorde detta otroligt svårt, Jonas Carlsson från NorthVolt, längdskidåkaren Johan Olsson och Bill Gates kanske? Fast alla kollegor här på kontoret är ju också drömgäster. Svårt!

När du inte utvecklar eller sprider glädje på kontoret, vad hittar du på då?
– Oj vilken svår fråga, jag älskar ju att röra på mig så det blir mycket träning, men jag gillar även att läsa mycket facklitteratur om allt möjligt, till exempel minnesträning, maskininlärning och affärsprocesser.

Vi vet att du är en atlet av rang. Du behärskar allt från hästhoppning, längdåkning och CrossFit till den lite mindre kända sporten hoppreps-dans! Hur fann du denna spektakulära sport?
– Haha om jag behärskar den än vet jag inte riktigt, det slutar ofta med att jag snärtar till repet i ryggen så det svider s*tan. Men jag tror att det kommer från att jag älskar att nörda ner mig och nöta saker tills det sitter, och att göra olika tricks med repet gör att jag kan kombinera träning med mitt nörderi, en perfekt kombo helt enkelt!

more?

Brand

Strategi

Content

Vi är en kommunikationsbyrå som har kapaciteten, höjden och bredden för att ta dig dit du vill. Helst lite längre. Här ser du ett urval av vad vi kan hjälpa er med, men den här branschen har lika många facktermer som en fiskebåt, så vårt bästa tips är att helt enkelt säga till oss vad du vill uppnå så tar vi oss dit tillsammans.

Brand

Varumärkesstrategi

Identitet

Grafisk profil

Logotyp

Strategi

Kommunikationsstrategi

Kommunikationsplan

Mediastrategi

Sökmotoroptimering (SEO)

Målgruppsanalys

Inbound marketing

Digital marknadsföring

UX

PR

Content

Webbdesign

Webbutveckling

Appdesign

Apputveckling

Copywriting

Grafisk design

UI

Löpande produktion

Printdesign

Sociala medier