Samuraj lanserar produkten Sprinkler

I januari 2019 meddelade kommunikationsbyrån Samuraj att företaget har utvecklat en app för intern kommunikation till bygg- och anläggningskoncernen NYAB. Nu tar Samuraj nästa steg och skapar produkten Sprinkler baserat på plattformen. Sprinkler blir ett komplement till Samurajs konsultverksamhet.

Filip Haraldsson

Copywriter

– Appen utvecklades initialt för en medelstor organisation i stark tillväxt, som arbetar över en utspridd geografi. Syftet var att skapa en effektiv kanal till företagets viktigaste resurs; medarbetarna, för att stärka det ständigt pågående kommunikationsarbetet. Kommunikationen ligger till grund för att odla en stark företagskultur. Vilket är betydande för enskilda medarbetares utveckling och i förlängningen ett företags framgång. I synnerhet nu, när kompetensförsörjning är en stor utmaning för många organisationer. Appen har varit aktiv i snart ett år, och NYAB bekräftar att lösningen gör nytta, säger Johanna Öhman, VD på Samuraj, och fortsätter:

– Som kommunikationsbyrå kommer vi i kontakt med många företag som står inför liknande utmaningar, därför har vi valt att utveckla vidare plattformen och tillgängliggöra den för fler företag. Vår utgångspunkt är att det ska vara enkelt; att komma igång och att använda den.

I samband med satsningen utökar Samuraj plattformens funktionalitet.

– Vi adderar fler funktioner för att ytterligare stödja kommunikations- och kulturarbetet. Funktioner som bland annat ska stimulera medarbetarnas initiativ till företagets utveckling. Sprinkler inkluderar även en kodex som förankrar företagets värderingar och visar vägen i olika situationer. Basen är skalbar, och kan integreras med fler systemstöd eller anpassas utifrån specifika behov, säger Hampus Evers, Projektledare på Samuraj.

– Sprinkler har inget eget varumärke. Appen ska betraktas som en plattform som frontas av beställarens varumärke. Vi klär in plattformen i företagets grafiska profil och tonalitet, och sedan laddas den ner av användarna på olika app stores. Affärsmodellen påminner om Netflix, abonnemang utan långa bindningstider, avslutar Hampus Evers.

Vill du veta mer om sprinkler?

Skicka ett mail eller ring oss på 072-566 17 41.

more?

Brand

Strategi

Content

Vi är en kommunikationsbyrå som har kapaciteten, höjden och bredden för att ta dig dit du vill. Helst lite längre. Här ser du ett urval av vad vi kan hjälpa er med, men den här branschen har lika många facktermer som en fiskebåt, så vårt bästa tips är att helt enkelt säga till oss vad du vill uppnå så tar vi oss dit tillsammans.

Brand

Varumärkesstrategi

Identitet

Grafisk profil

Logotyp

Strategi

Kommunikationsstrategi

Kommunikationsplan

Mediastrategi

Sökmotoroptimering (SEO)

Målgruppsanalys

Inbound marketing

Digital marknadsföring

UX

PR

Content

Webbdesign

Webbutveckling

Appdesign

Apputveckling

Copywriting

Grafisk design

UI

Löpande produktion

Printdesign

Sociala medier