Sinetiq väljer Samuraj som kommunikationsbyrå

Det kraftigt växande techbolaget Sinetiq anlitar Samuraj som sin nya kommunikationsbyrå. Vi kommer att ta ett helhetsgrepp kring Sinetiqs kommunikation och bland annat jobba med strategi, varumärke, employer branding och löpande marknadsföring.

Johanna Öhman

CEO

Sinetiq, med verksamhet i Luleå och Stockholm, erbjuder tjänster och produkter inom tjänsteorienterad arkitektur i Sverige och internationellt. Deras lösningar möjliggör effektiv skalning av datadelning och integrering mellan fristående system och komponenter. Som ett led i bolagets tillväxtresa anlitas Samuraj som kommunikationsbyrå. De kommer bland annat ansvara för Sinetiqs kommunikationsstrategi, webbplats och kommande produktlanseringar samt employer branding.

– Från det allra första mötet har Samuraj visat ett stort engagemang för att lära känna oss och vår affär på djupet, vilket betyder mycket för oss. Vi har fullt förtroende i att Samuraj, med deras kompetens, kommer spela en viktig roll när vi nu fortsätter växa och presentera nya lösningar till marknaden. Det ska bli väldigt roligt att få påbörja samarbetet, säger Karl-Johan Gramner, vd på Sinetiq.

Idag arbetar Sinetiq med bland annat Scania, Apollo och Tullverket. De har även medverkat i flera EU-stödda innovationsprojekt och deltar just nu i det internationella projektet Arrowhead fPVN. Projektet leds av LTU och ska skapa interoperabilitet mellan system i producerande industrier.

I takt med att Sinetiqs erbjudande utvecklas och kunderna ska bli fler behöver även den externa kommunikationen ta nästa steg. Samuraj har lång erfarenhet av att hjälpa företag vars tjänster präglas av hög teknisk komplexitet.

– Sinetiq har ett innovativt men tekniskt komplext kunderbjudande, och utmaningen i att kommunicera det på ett lättförståeligt sätt som ändå fångar bredden och djupet i erbjudandet gör det här uppdraget särskilt spännande för oss. Vi är vana att arbeta med företag på tillväxtresor och vill hjälpa Sinetiq att möta marknadens efterfrågan, samtidigt som vi förflyttar dem till nya rum och möjligheter, säger Johanna Öhman, vd på Samuraj.

more?

Brand

Strategi

Content

Vi är en kommunikationsbyrå som har kapaciteten, höjden och bredden för att ta dig dit du vill. Helst lite längre. Här ser du ett urval av vad vi kan hjälpa er med, men den här branschen har lika många facktermer som en fiskebåt, så vårt bästa tips är att helt enkelt säga till oss vad du vill uppnå så tar vi oss dit tillsammans.

Brand

Varumärkesstrategi

Identitet

Grafisk profil

Logotyp

Strategi

Kommunikationsstrategi

Kommunikationsplan

Mediastrategi

Sökmotoroptimering (SEO)

Målgruppsanalys

Inbound marketing

Digital marknadsföring

UX

PR

Content

Webbdesign

Webbutveckling

Appdesign

Apputveckling

Copywriting

Grafisk design

UI

Löpande produktion

Printdesign

Sociala medier