Ett decennium med Mobilaris

Ett decennium med Mobilaris

Vi har jobbat med Mobilaris sedan 2011. Redan då var målgruppen stora organisationer, företag och statliga myndigheter på global nivå. Därför lades stor vikt vid att skapa en framtoning som projicerade ett större, mer etablerat företag.

På den tiden bestod nuvarande koncern av ett enda företag – Mobilaris National Security. Den fortsatta företagsutvecklingen gjordes i samarbete med Samuraj, och mynnade ut i ett nytt affärsområde: Mining & Civil Engineering. Det banade väg för svenska storkunder som Boliden och LKAB.

År 2017 skedde Mobilaris koncernbildning och ett bolag blev till fem. Ett nytt applikationsområde introducerades – Mobilaris Industrial Solutions, för att möta behovet av digitala säkerhetslösningar inom processindustrin.

Ett decennium med Mobilaris

Samuraj ansvarade för att skapa en skalbar och hållbar varumärkesstrategi som fungerar för koncernen som helhet och ger plats för dotterbolagens egna erbjudanden och målgrupper. Det inkluderade bland annat en visuell identitet och tonalitetsplattform som omfattar flera bolag och produkter. Vi såg även till att koncernen hade potential att addera fler dotterbolag över tid – utan att tappa sin gemensamma identitet.

Ett decennium med Mobilaris
Ett decennium med Mobilaris

Med varumärkes- och tontalitetsplattformen som bas har vi sedan skapat exponering för varumärket i olika kanaler.

Ett decennium med Mobilaris
Ett decennium med Mobilaris
Ett decennium med Mobilaris
Ett decennium med Mobilaris
Ett decennium med Mobilaris

Ökad internationell trovärdighet och kortare säljcykler

För att göra både kundernas problembild och Mobilaris lösningar lättare att förstå förflyttade vi säljmaterialet från teknikviktade PowerPoints till dramatiska filmberättelser.

 
 
Ett decennium med Mobilaris

Mining Frontrunners

I april 2019 släpptes det allra första avsnittet av Mobilaris Mining & Civil Engineerings podcast Mining Frontrunners. Podcasten är producerad tillsammans med Samuraj och bjuder in till samtal och diskussion med pionjärer för framtidens gruv- och mineralindustrin. Mining Frontrunners är tillgänglig där poddar finns!

Ett decennium med Mobilaris

Mobilaris Client Area

2020 lanserade vi Mobilaris nya webbportal Client Area för att ge kunder inom gruvindustrin en knutpunkt för produkter, tjänster och viktig information. Med en personlig inloggning får varje kund en tydlig översikt av installerade produkter, valbara tilläggstjänster samt kontaktvägar och avtal för support.

Dotterbolag blir ett fristående bolag och varumärke

2020 fick vi vara med på en ny resa för Mobilaris National Security. Koncernens första företag tog ett beslut om att fortsätta sin tillväxt under ett nytt namn i ett fristående företag, nämligen Xolaris. Du kan läsa mer om vårt arbete med Xolaris här!

Ett decennium med Mobilaris

Under vårt samarbete har Mobilaris ökat sin omsättning från 10 Mkr till över 100 Mkr. De har gått från en gör-det-själv-startup till en ledande aktör på världsmarknaden för positionsbaserade lösningar.

Samuraj fortsätter samarbetet med Mobilaris. Efter drygt 10 år med mätbara resultat har Mobilaris kommit att förlita sig på Samuraj i både kommunikationsfrågor och ärenden kring företagets fortsatta utveckling.

Vi använder cookies för att förbättra din vistelse. Om du fortsätter att surfa på webbplatsen godkänner du användningen av cookies.