Grafisk profil, varumärke och kommunikation

Grafisk profil, varumärke och kommunikation

Kalix HC bär på en spännande historia. Föreningen grundades för att säkra hockeyns framtid i staden, efter att dess föregångare mött ekonomiska svårigheter. 20 år senare har föreningen ett stabilt lag i Hockeyettan och har med åren utvecklat en stark ungdomsverksamhet. 

2021 bestämde sig Kalix HC för att göra ännu en resa, denna gång tillsammans med Samuraj. Vi inledde ett varumärkesarbete för att ta fram en profil och lägga grunden för en kommunikation och en långsiktig strategi som representerar den förening Kalix är idag, och vill vara i framtiden.

 

Grafisk profil, varumärke och kommunikation

 

Processen

Det är något speciellt med idrottsföreningar. Alla vill vinna, men hur det ska göras kan se väldigt olika ut. Vi träffade representanter från Kalix HC för att lära känna föreningen och kulturen omkring.

Deras svar var enhälliga. Kalix ska stå för en modern hockey där alla är välkomna. Jämlikhet, respekt och hårt jobb ska göra Kalix HC till en vinnande förening, och stärka gemenskapen i bygden.

 

Grafisk profil, varumärke och kommunikation

 

Sveriges bästa hockeyförening

Idag är visionen att bli Sveriges bästa hockeyförening. Hos Kalix HC ska alla kunna utvecklas och bidra efter bästa möjliga förmåga inom föreningen och som individ. Varje spelare, medlem, förälder och supporter är en representant för föreningen.

 

Grafisk profil, varumärke och kommunikation

 

Profilen

I den nya logotypen får Kalix klassisk ormvråk en modern tappning. Det är en blinkning till historien, en symbol för framåtanda, mod och respekt. Bakom ormvråken bildar cirkeln midnattssolen, och symboliserar den gemenskap som omfamnar individen i laget.

Stilmässigt är logotypens utformning en blandning av det tidlösa och det moderna, och tar inspiration från såväl klassiska logotyper som samtida storheter. Vår målsättning har varit att en profil som kan vara med och tävla om, gärna vinna, titeln ”Sveriges snyggaste matchställ”. Vi är givetvis partiska, men vi tror att vi har lyckats, inte genom att kompromissa med Kalix HCs identitet och själ, utan genom att omfamna den.

 

 

Framtiden

Nu börjar det långsiktiga arbetet för Kalix Hockey. Att ta vidare den positiva kultur som finns, och som ska stärkas ytterligare. Det jobbet blir enklare när grunden redan är lagd.

Vi använder cookies för att förbättra din vistelse. Om du fortsätter att surfa på webbplatsen godkänner du användningen av cookies.