Scania Luleå

Scania Luleå (Ferruform AB) är en av Luleås största arbetsgivare och har sedan etableringen 1968 levererat ramkomponenter i absoluta toppklass. När hösten närmar sig står företagets allra mest trogna medarbetare i centrum, då ska guldklubbsmedlemmarna firas – de som arbetat mer än 25 år hos Scania Luleå. Samuraj fick förtroendet och uppdraget att skapa en festlig och minnesvärd kväll för att fira årets jubilarer och välkomna dem till Scanias Guldklubb.

Det är höst. Mörkret lägger sig över landet. Vi tänder ljus. Vi tyr oss till varandra. Vi vill ha värme, och glädje, och vi trivs som allra bäst i skenet av sommarskördens överskott. I gränslandet mellan industri och natur, mellan det hårda och det mjuka, ljuset och mörkret, att fira, minnas och tacka för dåtiden och se fram emot framtiden – där möts vi. Välkommen till Gränslandet!

Så inleddes vår beskrivning av det koncept och tema vi såg framför oss för festen när vi inledde samarbetet. Gränslandet. Vi visste från början att det skulle bli en höstfest, och även om mörkret kan kännas tongivande så är det också en årstid då ljuset och ljuskällor blir allt viktigare för oss, och i den karga höstkylan söker vi oss än mer till varma gemenskaper.

En given del av varje festkväll är maten, och vi ville även genom kvällens meny koppla ihop festen till hösten och höstskörden – kommen ur naturen, men lika mycket genom hårt arbete, vilket också samspelar med kvällens tema. Industri i samklang med natur och människa.

Arbetet tog bara sin början vid konceptet och Samuraj axlade därefter ett helhetsansvar för jubileumskvällen. Vi gjorde allt från att skapa bländande inbjudningskort och gränslösa dekorationer, till att forsla gäster både fram och tillbaka från festligheterna. Däremellan fick vi även dirigera gästerna till rätt stol och se till att allt som skulle hända faktiskt hände, och dessutom i rätt ordning.

Vi samlades vid Gränslandet och välkomnade kvällens gäster till pampiga festivitetssalen på Elite Stadshotell. Kvällen inledde med mingel och musik, kryddades av två superproffs till konferencierer, tog fart när guldklockor och förtjänstmärken delades ut och jubilarerna tog plats på scen, för att sedan avslutas med dans till livemusik.

Det blev en lång kväll, och vi fann tillsammans mycket att glädja oss åt i höstmörkret. Vi tackar Scania Luleå för förtroendet och den fantastiska kvällen, och ser redan framemot nästa gång vi får skapa en sådan fin kväll.

Är du nyfiken på hur vi kan lysa upp nästa årstid tillsammans? Hör av dig, vi är mer än redo!

Brand

Strategi

Content

Vi är en kommunikationsbyrå som har kapaciteten, höjden och bredden för att ta dig dit du vill. Helst lite längre. Här ser du ett urval av vad vi kan hjälpa er med, men den här branschen har lika många facktermer som en fiskebåt, så vårt bästa tips är att helt enkelt säga till oss vad du vill uppnå så tar vi oss dit tillsammans.

Brand

Varumärkesstrategi

Identitet

Grafisk profil

Logotyp

Strategi

Kommunikationsstrategi

Kommunikationsplan

Mediastrategi

Sökmotoroptimering (SEO)

Målgruppsanalys

Inbound marketing

Digital marknadsföring

UX

PR

Content

Webbdesign

Webbutveckling

Appdesign

Apputveckling

Copywriting

Grafisk design

UI

Löpande produktion

Printdesign

Sociala medier