Mobilaris Innovation Center

Vi har fått förtroendet att stötta Mobilaris länge, och på många sätt. Den ursprungliga affärsidén har vuxit, formats till olika affärsområden som fortsatt förändras och utvecklas över tid. Delar av företaget har knoppats av och bildat helt egna företag. Men för första gången har Mobilaris nu blivit ett community.

Att hitta större och större lokaler för en växande verksamhet är naturligt för många företag. Men Mobilaris ville ta det ett steg längre, och inte bara hitta en ny lokal, utan skapa ett nav för innovation, samverkan och utveckling för hela Norrbotten.

Denna önskan ledde till beslutet att göra den nya byggnaden till ett helt eget varumärke, med en egen identitet. En del av Mobilarisfamiljen, men också någonting unikt.

Mobilaris har levererat avancerade tekniska lösningar till industri, gruvor och statliga organisationer världen över, men Mobilaris Innovation Center, som byggnaden döptes till, har helt andra målgrupper. Nämligen innovatörer och näringsliv, studenter och akademin, föreläsare, och många fler ska alla känna sig välkomnade och hemma på Mobilaris Innovation Center. Att ta fram en identitet som fortfarande bär styrkan av Mobilaris varumärke, men samtidigt har sitt huvudfokus på helt andra målgrupper än Mobilaris övriga kommunikation och varumärken, var en av de viktigaste utgångspunkterna i projektet.

För att skapa en helhetsupplevelse av varumärket har vi arbetat med varje del av Mobilaris Innovation Center – från logotyp, profil, webbplats och kommunikation i olika digitala kanaler, till inredningskoncept, skyltning och dekor, och mycket mer, tillsammans med Mobilaris och husets arkitekt.

Logotypen bygger på husets form kombinerat med Mobilaris Innovation Centers grundidé: Att vara en möjliggörare för dialog, inspiration och samarbete, utifrån tron att det vi kan göra tillsammans är större och bättre än summan av de enskilda delarna.

Profilens färger är tagna från Mobilaris tidigare affärsområdesfärger, men applicerade med en stark gradient – och framförallt, applicerade alla på samma ytor – för att ge en mer lekfull och inspirerande känsla.

Förutom logotyp och profil har vi även tagit fram ett modulärt mönster, som kan anpassas i både täthet, komponenter och färg för att skapa rätt känsla för en stor mängd olika ytor och budskap.

Vi har utfört arbetet parallellt med att byggnaden färdigställts, vilket låtit oss besöka det blivande Mobilaris Innovation Center flera gånger under processens gång, och låta våra olika processer inspirera och påverka varandra, från första koncept till detaljlösningar i enskilda rum.

Resultatet är en identitet som tydligt tar plats i Norrbottens näringsliv, och andas framtidstro och innovationskraft för besökare såväl i huset som på webbplats och andra kanaler.

Brand

Strategi

Content

Vi är en kommunikationsbyrå som har kapaciteten, höjden och bredden för att ta dig dit du vill. Helst lite längre. Här ser du ett urval av vad vi kan hjälpa er med, men den här branschen har lika många facktermer som en fiskebåt, så vårt bästa tips är att helt enkelt säga till oss vad du vill uppnå så tar vi oss dit tillsammans.

Brand

Varumärkesstrategi

Identitet

Grafisk profil

Logotyp

Strategi

Kommunikationsstrategi

Kommunikationsplan

Mediastrategi

Sökmotoroptimering (SEO)

Målgruppsanalys

Inbound marketing

Digital marknadsföring

UX

PR

Content

Webbdesign

Webbutveckling

Appdesign

Apputveckling

Copywriting

Grafisk design

UI

Löpande produktion

Printdesign

Sociala medier