Niemi Bil

Niemi Bil är ett familjeföretag från Luleå med både verkstad och bilhall. Sedan starten har drivkraften varit att ge kunderna det bästa möjliga bilägandet – från det första besöket i bilhallen till inköp, service och reparation. När vi inledde samarbetet med Niemi Bil gick de under en mängd olika namn. Vi tog ett gemensamt beslut om att ena företaget under namnet Niemi Bil. Det är en förenkling av det tidigare Roger Niemi Bil AB och är ett namn som bär mer tyngd än en enda individ.

Tillsammans med namnet tog vi fram ett helt nytt varumärke – logotyp, färger, typsnitt, men också värderingar och tonalitet, bildspråk, och mer. Genom det arbetet la vi grunden för ett starkt, enhetligt varumärke som var redo för tillväxt.

Det är på ett sätt lätt att kommunicera vad ett företag gör. Niemi Bil säljer och servar bilar, till exempel. Men trots att vi mer sällan kommunicerar det rakt ut, så är varumärkets grund och styrka oftast inte vad företaget gör, utan varför och hur de gör det. Det låter företaget kommunicera på ett ärligt och äkta sätt, som särskiljer företaget från sina konkurrenter och skapar ett djupare värde.

För att kunna nå dit så inledde vi vår process med gemensamma workshops och intervjuer, där vi ville komma så nära företagets själ som möjligt. Det är alltid viktigt, men för ett familjeföretag som Niemi Bil blir personer, historia och varumärke nästan oskiljaktiga.

Men framtiden är minst lika viktig som historien. Vi bygger inte varumärken för dåtiden, inte ens för idag. Vi bygger varumärken som ska låta företag uppnå sina mål om ett år, om fem år, ja, om tjugofem år.

Därför skapade vi oss även en tydlig bild över vart Niemi Bil ville, och bilden var tydlig: De ska ta sitt framgångsrecept, och sprida det över Sverige. Bättre, och med ett större hjärta för bilar, än någon annan.

För att sjösätta det nya varumärket Niemi Bil tog vi fram en modern och uppdaterad hemsida. Den har ett egenutvecklat köpflöde för att ge företagets kunder en flexibel och tydligare köpupplevelse. Hemsidan lägger utöver det ett stort fokus på rådgivning, dela med sig av Niemi Bils kunnande för bilaffären och ett bättre bilägande.

Avslutningsvis har projektet resulterat i ny skyltning och merchandise för Niemi Bil, då såväl bilhall som personal tydligt förmedlar företagets varumärke, och tillsammans ökar dess styrka.

Bilderna ovan är fotograferad av Daniel Holmgren

Brand

Strategi

Content

Vi är en kommunikationsbyrå som har kapaciteten, höjden och bredden för att ta dig dit du vill. Helst lite längre. Här ser du ett urval av vad vi kan hjälpa er med, men den här branschen har lika många facktermer som en fiskebåt, så vårt bästa tips är att helt enkelt säga till oss vad du vill uppnå så tar vi oss dit tillsammans.

Brand

Varumärkesstrategi

Identitet

Grafisk profil

Logotyp

Strategi

Kommunikationsstrategi

Kommunikationsplan

Mediastrategi

Sökmotoroptimering (SEO)

Målgruppsanalys

Inbound marketing

Digital marknadsföring

UX

PR

Content

Webbdesign

Webbutveckling

Appdesign

Apputveckling

Copywriting

Grafisk design

UI

Löpande produktion

Printdesign

Sociala medier