One Partner Group

IT-branschen och norra Sverige har en sak gemensamt: Det händer otroligt mycket just nu. Och tillväxten kräver mer kompetens. Det finns bland annat ett skriande behov av nätverkstekniker, vilket sju IT-företag i Norr- och Västerbotten tillsammans med OnePartnerGroup Academy och Astar nu bestämt sig för att åtgärda.

Via OnePartnerGroup nådde initiativet Samuraj, med ett tydligt mål i sikte – att hitta personer som kan tänka sig att byta bana och utbilda sig till nätverkstekniker via en 30 veckor lång utbildning som förväntas leda till minst 25 nya anställda nätverkstekniker i Norr- och Västerbotten.

Samuraj fick uppdraget att paketera konceptet och göra utbildningen till något konkret och lättförståeligt, som tilltalar rätt personer med rätt budskap, för att sedan marknadsföra den.

Vår första åtgärd var att förvandla initiativet från en utbildning, av vilka det finns tusentals som alla av nödvändighet har en akademisk, informativ ton. Vi ansåg att vi behövde förändra erbjudandet från en yrkesutbildning i mängden till en ny, spännande, kanske oväntad men ändå väldigt intressant möjlighet. Vi ville skapa ett gemensamt begrepp kring vilket de olika företagen bakom satsningen kan samlas, och som blir enkelt att kommunicera.

Därför har vi valt att kalla denna möjlighet för Rerouter. Det är en enkel väg till en ny bana i livet – och placerar direkt initiativet i rätt kontext. För att göra paketeringen komplett och enhetlig tog vi effektivt fram en logotyp och ett grafiskt utseende för kampanjen, som kan användas i alla olika ytor.

En viktig del i kampanjen är att nå människor som kanske inte tänkt sig en karriär inom IT förut. Det kritiska är rätt egenskaper, inte nödvändigtvis rätt kunskaper just nu – det skapar Rerouter.

Därför tog vi fram två olika annonser, som vi båda bedömde träffar rätt på olika sätt, men som vi även kan testa mot varandra för att se vilken som faktiskt genererar bäst resultat. Den första ska utmana personer som gillar att lösa problem genom en snabb tankenöt. Den andra utgår från grundidén, där vi gör det tydligt att Rerouter söker just din inställning, och erbjuder en ny möjlighet för dig i din karriär och i ditt liv.

Vi har marknadsfört Rerouter genom press och media samt annonsering i olika digitala kanaler, och på kort tid fått ett otroligt genomslag. Hela 172 ansökningar på tre veckor! Såväl OnePartnerGroup, de deltagande företagen och vi på Samuraj är helnöjda med resultatet, och ser fram emot fler liknande kampanjer nu när konceptet är testat och bevisat.

Brand

Strategi

Content

Vi är en kommunikationsbyrå som har kapaciteten, höjden och bredden för att ta dig dit du vill. Helst lite längre. Här ser du ett urval av vad vi kan hjälpa er med, men den här branschen har lika många facktermer som en fiskebåt, så vårt bästa tips är att helt enkelt säga till oss vad du vill uppnå så tar vi oss dit tillsammans.

Brand

Varumärkesstrategi

Identitet

Grafisk profil

Logotyp

Strategi

Kommunikationsstrategi

Kommunikationsplan

Mediastrategi

Sökmotoroptimering (SEO)

Målgruppsanalys

Inbound marketing

Digital marknadsföring

UX

PR

Content

Webbdesign

Webbutveckling

Appdesign

Apputveckling

Copywriting

Grafisk design

UI

Löpande produktion

Printdesign

Sociala medier