Varumärke & webb

Varumärke & webb

Xolaris Civil Security började sin resa som Mobilaris National Security. Under sin 20-åriga historia har de hjälpt myndigheter att bekämpa kriminalitet, och kommunicera under kriser och naturkatastrofer genom att analysera data från mobilnätverk. Under slutet av 2019 stod det klart att bolaget, det äldsta i Mobilaris-koncernen, skulle bli självständigt. 

Samuraj har länge varit företagets kommunikationspartner och blev även den byrå som fick i uppdrag att följa med på den nya resan som Xolaris. Vi har bland annat utformat varumärkets strategi, logotyp och grafisk profil, samt producerat texter och hemsida. Xolaris har även ett antal underordnade varumärken, i form av sina produkter – Eunomia, CIWS och REACT – som vi tagit fram ett logotypsystem för som både särskiljer dessa inom det större erbjudandet, och samtidigt behåller en tydlig koppling med Xolaris.

Namnet Xolaris kommer från det latinska ordet Solaris som betyder “Of the sun”. Symboliken kring solen som ett riktmärke har spelat en avgörande roll i beskrivningen och utformningen av varumärket. Vi har också lyft fram den svenska innovationskraften, och en jordnära attityd.

Varumärke & webb
Varumärke & webb
Varumärke & webb
Varumärke & webb
Varumärke & webb
Vi använder cookies för att förbättra din vistelse. Om du fortsätter att surfa på webbplatsen godkänner du användningen av cookies.