Samuraj välkomnar två nya Art Directors

Samuraj välkomnar två nya Art Directors

Världen är liten och Norrbotten desto mindre. Därför är det kanske inte så konstigt att våra nya Samurajer Andreas och Sebastian råkar vara gamla kursare. Under åren på LTU:s grafiska linje lärde de känna varandra och utvecklade sitt visuella skapande. Nu välkomnar vi dem som Art Directors hos oss på Storgatan 9.

Sebastian Brännvall
Född och uppvuxen i… Luleå!
Kommer senast från… Egenföretagare inom design!
Fritiden består av… Familjen, dokumentärer och oväntade resor!

Andreas Uneby
Född och uppvuxen i… Boden-ish!
Kommer senast från… Inhouse-designer i Stockholm!
Fritiden består av… Konst, resor och konst igen!

Välkomna till Samuraj, hur har ni hamnat här?

Andreas: Samuraj kontaktade mig och berättade om tjänsten och om Samuraj, det lät som ett gäng med hög kvalitet och ännu högre ambitioner! Sedan har jag saknat en riktig vinter, så att arbeta på byrå i norr och hjälpa företag på hemmaplan var för bra för att tacka nej till.

Sebastian: Efter att ha jobbat på andra byråer, utbildat mig till Digital Strateg, och varit egenföretagare kände jag att det var dags för en ny utmaning. Det är väldigt spännande att få vara med på satsningen som Samuraj gör, det kommer hända mycket här!

Vad kommer ni göra som våra Art Directors?

Andreas: Jag kommer dricka väldigt mycket kaffe! Nej då, jag hoppas kunna bidra med en kreativ höjd och en noggrannhet för detaljer i det grafiska. Samtidigt vill jag få följa med på kundernas resa, bygga relationer och skapa nya uttryck.

Sebastian: Jag trivs som bäst när jag får kombinera det visuella arbetet med strategi, för mig ska det grafiska uttrycket kunna följa en tydlig tråd genom hela varumärket. Därför borde mina analytiska förmågor också komma väl till pass!

Hur började ert intresse för kommunikation och design?

Andreas: Det började nog redan som liten med att teckna dinosaurier och sådant. När jag sedan arbetade som illustratör och formgivare åt en studenttidning insåg jag att det var vad jag ville göra i framtiden. Därifrån sökte jag mig till Grafisk Design på LTU och på den vägen är det.

Sebastian: Det var lite på ett bananskal faktiskt. Jag började blicka tillbaka på vad jag var bra på och vad jag faktiskt gillade att göra – skapandet. Det tog mig sedan till både utbildning, byråjobb och en egen firma.

Vad inspirerar er?

Andreas: Jag blir inspirerad av vetskapen att den idealiska lösningen finns där ute, det gäller bara att hitta den. Sedan blir jag inspirerad av att våga utsätta mig själv för nya situationer. Kort sagt, för mig handlar det om kärleken till att skapa.

Sebastian: Jag blir intresserad när man kan lyfta på huven och se ett djup, när det finns en tanke med det som ska skapas – skräddarsytt för varje uppdrag.

Som gamla kursare, hur skulle ni beskriva varandra?

Andreas: Sebastian är kreativ, stabil och en positiv kraft. Vi har en kemi där vi inspirerar och gör varandra bättre. Jag ser fram mot att få jobba med Sebastian!

Sebastian: Andreas är en doer! Han är lyhörd, alltid positiv och passar väldigt bra i byråtempot.

Och slutligen, har ni några kloka visdomsord?

Andreas: Jag tycker det är viktigt att komma ihåg att drömma. Jag tror det är superlätt att glömma det, både som formgivare och som beställare, men vi har möjligheten och kanske till och med skyldigheten att skapa, inte bara för dagens behov, utan att skapa framtiden tillsammans. Vart vill vi vara om ett år? Om fem år?

Sebastian: Våga testa nya saker – jobb, platser, allt! Det värsta som kan hända är att du kommer ut lite klokare om dig själv på andra sidan.

Vi använder cookies för att förbättra din vistelse. Om du fortsätter att surfa på webbplatsen godkänner du användningen av cookies.