Cranex

 
 

Kommunikation
Intern kultur
Webbdesign
Grafisk design

Ett tillväxtföretag med höga ambitioner

Cranex är ett snabbt växande företag, som år 2018 ökade sin omsättning med 128 procent. Företaget bidrar till en effektiv och säker industri genom underhåll, modernisering, automation, konditionsanalys och nyleverans av bland annat traverser, roterande maskiner och portar.

Samuraj fick förtroendet att identifiera och formulera vilka Cranex är, och bygga upp en tydlig extern kommunikation. Längst vägen tog vi även tag i viktiga interna frågor, för att säkerställa en kontinuerlig kompetensförsörjning och en gynnsam företagskultur som behåller och attraherar medarbetare.

 
CR180416-947-web.jpg
 
 

Cranex Akademi

Kompetensförsörjning är en stor utmaning för många företag. Cranex var inget undantag, och Samuraj var redo att hjälpa till. Resultatet blev Cranex Akademi – ett utvecklingsprogram för alla medarbetare, som pågår under hela anställningen. Akademin utbildar medarbetarna stegvis, från nyanställda till specialister. Akademin består av obligatoriska moment varvat med valfria utbildningar, vilket skapar utrymme för personliga framsteg och målsättningar.

En merit för enskilda individer och företaget som helhet. Då akademin även fungerar som en kvalitetssäkring och ett mervärde för kund.

 
cranex-codex-01.jpg
 
 

Cranex Codex

En stark kultur är A och O för ett vinnande företag. En av våra insatser blev därför att ta fram Cranex Codex som befäster vilka Cranex är och hur Cranex ska agera. Handboken, som får plats i fickan, innehåller också praktisk information om rutiner, policys och den egna utvecklingen i enighet med akademin.

 
 
 
Cranex Codex - En handbok som får plats i fickan.
 
ravara-pic3.jpg
 
 
CR180416-340-web.jpg
 
 
CR180416-462-web.jpg
cranex-web.jpg
CR180416-848-web.jpg
 
CR180416-246-web.jpg
 
 

100% funktion.

 
 
 
CR180416-096-web.jpg
 
 

Effekterna

Cranex fortsatter framåt, med ökad omsättning och ett starkare varumärke. Akademin har blivit ett bevis på att det inte behöver vara en jätte till koncern som slår ett slag för kompetensutveckling. Cranex Codex har blivit ett användbart stöd för anställda – som stärker ambassadörskapet, och visar vägen i svåra situationer.