Luleå Energi

 
 
Manus & regi
Producering
Drönare
Postproduktion

Bakgrund

Tillsammans med Luleå Energi har vi kompletterat Ung Företagsamhets läromedel ”Vårt samhälle” med ämnet energi. Läromedlet används i grundskolan och syftar till att lära eleverna om ekonomi, demokrati och annat som får vårt samhälle att fungera. Vårt uppdrag har inkluderat två utbildningsfilmer om energi och fjärrvärme, med mellanstadieelever som målgrupp. Utöver utbildning är filmernas syfte att inspirera målgruppen till att vilja arbeta med energi i framtiden. 

 
luleaenergi1.jpg
 
 
 
 
LE-mobile-banner.jpg
 
 

Utmaningen

Utmaningen under projektets gång har varit att kommunicera komplexa ämnen på ett lättförståeligt och snabbt sätt. Projektet har ställt krav på vår pedagogiska och kreativa förmåga, för att lära ut och väcka ett intresse hos mottagaren om energi som ämne.  

 
 
 
luleaenergi3.jpg
luleaenergi6.jpg
 
 
luleaenergi4.jpg
luleaenergi5.jpg
 
 
luleaenergi9.jpg
 
 

Lösningen

Film är ett kraftfullt berättarverktyg och med det som utgångspunkt har vi skapat en story med Elinor, filmens ciceron, som huvudkaraktär. Elinor är en tjej på 16 år med ett brinnande intresse för energi. Som betraktare får vi följa med Elinor när hon berättar om energi i takt med att hon själv lär sig om ämnet, genom att besöka bl a olika kraftverk och andra betydande platser för energin i Luleå. Filmerna är informativa samtidigt som de innehåller många humoristiska inslag som tankevurpor.

 

Resultat

Under våren 2018 har filmerna premiär runtom i Luleås mellanstadieklasser.

På inspelningsplats kände jag mig som ett kvicksilverbatteri, så kul var det.
— Christer Engberg, Samuraj