Mobilaris

 
 

Affärsutveckling
Varumärkesstrategi
Webbdesign
Podcast
UI & UX
Film

Från start-up till världsledande

Mobilaris är ett Luleå-baserat företag som utvecklar beslutsstödslösningar. De ville ta nästa kliv som företag och Samuraj har nöjet att vara partner för varumärke, marknadskommunikation, affärs- och verksamhetsutveckling samt produktdesign. Uppdraget inleddes år 2011 och pågår fortfarande.

 
 

Introducing Real-time Workforce Safety

 
 
MO180914-370.jpg
MO181012-137.jpg
MO180914-223.jpg
Mobilaris lösningar är aktiva över hela världen, från svenska gruvor genom storkunderna Boliden och LKAB till underrättelsetjänster och myndigheter i arabvärlden, Amerika och Australien.
 
 
 
 
mob-bg.jpg
 

Effekterna av vårt gemensamma arbete

Ökad internationell trovärdighet och kortare säljcykler.

För att göra både kundernas problembild och Mobilaris lösningar lättare att förstå förflyttade vi säljmaterialet från teknikviktade PowerPoints till dramatiska filmberättelser och pedagogiska use cases för att beskriva vilka problem Mobilaris löser, inte vilka funktioner deras teknologi har.

 
 
business-cards.jpg
mug.jpg
tshirt-mockup.jpg
 

Större marknad tack vare fler affärsområden

Vid vårt insteg innefattade Mobilaris marknad Public Safety, National Security & Law Enforcement samt kommersiella positioneringstjänster. Vidare företagsutveckling bedrevs i samarbete med Samuraj, och mynnade ut i ett nytt affärsområde — Mining & Civil Engineering.

 
mac.jpg
iphone2.jpg
 
 

This is Mobilaris Onboard™

 
 
 
IMG-9819.JPG
 

Podcast — Mining Frontrunners

Mobilaris bygger sin verksamhet på att kunna förstå och anpassa sig till kundernas verklighet. Men för att förstå måste du också lyssna. Därför tog vi fram podcasten Mining Frontrunners, en plattform där gruvindustrins skarpaste hjärnor kan mötas och diskutera branschen idag och i framtiden tillsammans med Mobilaris.

 
 

Ökad produktkvalitet och säljbarhet

Som teknikstartup hade Mobilaris fokuserat enbart på teknisk funktionalitet. Vi har sedan dess tagit fram grafiska användargränssnitt för Emergency Alert och Mining Intelligence, en insats som mätbart drivit mer sälj och industrirenommé kring Mobilaris.

För Emergency Alert utförde vi även implementationen av användargränssnittet, som byggdes uteslutande med moderna webbstandarder.

Ökad omsättning

Under vårt samarbete har Mobilaris ökat sin omsättning från 10 Mkr till 100 Mkr. De har gått från en gör-det-själv-startup till en ledande aktör på världsmarknaden för beslutsstöd.