Nyhléns & Hugosons

 
 
Regi
Producering
Postproduktion

Norrlands största producent av kött- och charkprodukter

Nyhléns Hugosons är Norrlands största producent av kött- och charkprodukter. Vi har samarbetat med Nyhléns Hugosons sedan 2013 och skapat en rad olika filmproduktioner. Under våren 2016 skapade vi två filmer till kampanjen ”Välj Lokalt Kött”. Filmerna möjliggör att intressenter får hälsa på bönderna och deras gårdar, där nötkreaturen föds upp. Filmerna ger ett personporträtt av bönderna och förmedlar vikten av närproducerad mat.

 
 
logo.png
 
 

Norrländskt mathantverk

Ett äkta Norrländskt mathantverk från Nyhléns Hugosons.

 
 
“Vi är väldigt nöjda med vårt samarbete. Samuraj är ett professionellt gäng som är kul att jobba med. De har levererat fantastiskt fina filmer som vi är väldigt stolta över.”
— Anna Ahlqvist, Marknadschef
 
 
 
nylens-banner-video.jpg
 

Filmproduktion

Under sommaren 2017 skapade vi sex filmer som en fortsättning på kampanjen. Filmerna visar upp hantverket bakom Nyhléns Hugosons lokalproducerade produkter och täcker in följande moment:

Styckning, mörning, lufttorkning, rökning, falukorvstillverkning samt tillverkning av julskinkor.

 
nylens2.jpg
nylens1.jpg
Skådespelare   Bildtext goes here.
 
 

Möt bönderna Daniel & Elin

Nysäter Lantbruk, Kovland. Möt två av bönderna som håller den norrländska matproduktionen levande.

 
 

Hantverket

 

Styckningen är en viktig fas i produktionen. Följ med marknadschefen Anna och styckmästaren Björn till Alviksgården utanför Luleå, så får du veta mer om detta hantverk.

 
 

Sammanfattning

För oss har samarbetet med Nyhléns Hugosons inte bara handlat om filmproduktion, utan arbetet har även givit oss en unik inblick i charkproduktion på mycket hög nivå. Att få intervjua bönderna och ta del av deras vardag gjorde stort intryck på oss och vi har fyllts av beundran för dessa människor, som lever i sitt jobb 24/7 året om. Och vilken kärlek som finns till djuren! När vi senare följer processen, från Alviksgården fram till färdig produkt imponeras vi av det genuina kunnandet och den stolthet som präglar hela Nyhléns Hugosons. Det är med en helt annan respekt som vi på Samuraj tittar på en rökt korv numera.