Nyhléns & Hugosons

 
 

Regi
Producering
Postproduktion

Norrlands största producent av kött- och charkprodukter

Nyhléns Hugosons är Norrlands största producent av kött- och charkprodukter. Vi har samarbetat med Nyhléns Hugosons sedan 2013 och skapat en rad olika filmkampanjer. Under våren 2016 producerade vi två filmer under parollen ”Välj Lokalt Kött”. Filmerna tar med sig tittaren till bönderna och deras gårdar, där nötkreaturen föds upp. Ett äkta Norrländskt mathantverk.

 
 
logo.png
 
 

Norrländskt mathantverk

Ett äkta Norrländskt mathantverk från Nyhléns Hugosons.

 
 
Vi är väldigt nöjda med vårt samarbete. Samuraj är ett professionellt gäng som är kul att jobba med. De har levererat fantastiskt fina filmer som vi är väldigt stolta över.
— Anna Ahlqvist, Marknadschef
 
 
 
nylens-banner-video.jpg
 

Välj lokalt kött

Under sommaren 2017 skapade vi sex kortfilmer, som en fortsättning på kampanjen. Filmerna visar upp hantverket bakom Nyhléns Hugosons lokalproducerade produkter och täcker in följande moment:

Styckning, mörning, lufttorkning, rökning, falukorvstillverkning och tillverkning av julskinkor.

 
nylens2.jpg
nylens1.jpg
Skådespelare   Bildtext goes here.
 
 

Möt bönderna Daniel & Elin

Nysäter Lantbruk, Kovland. Möt två av bönderna som håller den norrländska matproduktionen levande.

 
 

Hantverket

 

Styckningen är en viktig fas i produktionen. Följ med marknadschefen Anna och styckmästaren Björn till Alviksgården utanför Luleå, så får du veta mer om detta hantverk.

 
 

Sammanfattning

Att få intervjua bönderna och ta del av deras vardag gjorde stort intryck på oss. När vi senare följer processen, från Alviksgården fram till färdig produkt imponeras vi av det genuina kunnandet och den stolthet som präglar hela Nyhléns Hugosons. Det är med en helt annan respekt som vi på Samuraj tittar på en rökt korv numera.