Vi välkomnar Johan Röckner till Samuraj

Vi välkomnar Johan Röckner till Samuraj

Lär känna Johan Röckner, ny copywriter på Samuraj! Trots att Piteåsonen är en mycket välberest man så är den fem mil långa resan till Luleå som väger tyngst. Ja, om vi andra får bestämma.

Bio

Fritiden består av…Musik och vildsint slalomåkning
Lyssnar helst på… Tame Impala,The Strokes och Lykke li
Ser fram emot att…Lida av vätskebrist på utländska musikfestivaler igen

Välkommen till Samuraj, Johan! Hur har du hittat hit? 

Hola! Jag lämnade hemstaden Piteå, pluggade en sväng i Umeå och frilansade lite. Och från ingenstans ramlade jag plötsligt in över tröskeln här. 

Och väl på plats på kontoret, hur var ditt första intryck? 

Här finns goda människor, och goda människor leder till goda tider. Så kände jag.

Vad kommer du göra och bidra med på Samuraj? 

Jag bidrar med texter och ord! Sen vill jag också bidra med ett lugn i en annars uppvarvad kommunikationsvärld. 

Vad tror du krävs för att vara en riktigt vass copy? 

En dos av allmänbildning, lite självdistans och tron på att man kan skriva. Helt enkelt. 

Vad är dina största styrkor och vad vill du utveckla ytterligare? 

Kanske att tänka och skriva utanför boxen, för att sedan skriva fram något som ändå passar in i boxen. Det där lät klurigt va? Jag är klurig. Det finns enormt mycket jag vill utveckla, likt en idrottsman vill jag kunna nå en stabil och jämn nivå varje dag. Idag dikterar dagsformen min prestation en aning för mycket. 

Var kommer ditt intresse för det skrivna ordet från?

Jag har alltid skrivit genom livet. Det har på något sätt kommit naturligt. Tack vare fina lärare genom hela min skolgång har jag också fått fin uppmuntran. And here we are. 

Vad har du för tips till den nyintagna kommunikationsstudenten som vill jobba som copywriter i framtiden?

Ta alla chanser till att skriva! Försök greppa pennan i varje grupparbete, nästla dig in på någon studenttidning och skriv mediokra krönikor om det tråkiga kroglivet på just din studieort. Erbjud den högst analoga cykelbutiken lite vassa och säljande ord. De ä bar å åk, och det är fan bara att skriva.

Om du inte kunnat arbeta med att skriva, vad hade du då helst gjort? 

Kanske skidlärare? Tyngden på dalskidan, älskling! 

Vi har alla hört att du är ett inbitet Milan-fan. I skrivande stund ligger laget på en delad förstaplats i Serie A. Men hur slutar egentligen säsongen för Rossoneri? 

Jag firar snart 20 år som Milansupporter, och aldrig har jag älskat en trupp så mycket som denna. Ungdomarna kombinerat med åldermännen på topp får mig att tro på Scudetton. Gänget från Neapel kommer tappa, de behöver trots allt en Maradona för att vinna, och han är ju inte särskilt aktiv längre. Så att säga. 

Vi använder cookies för att förbättra din vistelse. Om du fortsätter att surfa på webbplatsen godkänner du användningen av cookies.