Samuraj och Hjärtebarnsfonden är finalister till Publishingpriset

Samuraj är nominerade för Svenska Publishingpriset med Hjärtebarnsfondens webbplats, hjartebarnsfonden.se. Bidraget är en av sex finalister i kategorin “Sajter som marknadsför föreningar och organisationer”.

Andreas Uneby

Creative Director

I dag lever närmare 30 000 barn och 40 000 vuxna med ett medfött hjärtfel i Sverige. Många av dessa påverkas dagligen av sitt hjärtfel och har ständiga utmaningar i vardagen. Hjärtebarnsfonden är en rikstäckande organisation som verkar för att skapa bättre liv för barn och vuxna med hjärtfel, stöttar forskning, och bidrar med information och kunskap för den som vill lära sig mer om hjärtfel.

Samuraj anlitades för att ta fram en ny webbplats åt Hjärtebarnsfonden under 2022, med syfte att göra den mer lättnavigerad och lättförståelig för olika målgrupper, och underlätta för de som vill lära sig mer, donera en gåva, eller stötta Hjärtebarnsfondens arbete genom sitt företag.

Webbplatsen lanserades med ett nytt utseende, nytt text- och bildinnehåll, och en helt ny struktur.

– Redan när Samuraj visade sin första idé för oss så förstod vi att vi valt rätt. Att hemsidan nu också är nominerad till Publishingpriset visar att fler har sett kvaliteterna. Vårt arbete går ut på att göra folk uppmärksamma på världens vanligaste missbildning, medfött hjärtfel. Då är det viktigt med en sida som är lättnavigerad, tydlig och samtidigt trevlig att besöka. Det är precis det som Samuraj har format här, säger Mattias Barsk, kommunikationschef på Hjärtebarnsfonden.

– Vi fick från första mötet ett stort förtroende av Hjärtebarnsfonden, och har kunnat arbeta i en nära process där vi dragit nytta av varandras kunskaper och erfarenheter för att skapa största möjliga värde. Det känns fantastiskt att kunna bidra till en organisation som gör så stor och tydlig skillnad i människors liv, så för oss på Samuraj som har arbetat med detta känns det därför extra bra i hjärtat att resultatet uppmärksammas i Publishingpriset, avslutar Andreas Uneby, creative director på Samuraj.

Vinnarna i Publishingpriset 2023 tillkännages på Svenska Publishingsprisets gala på Berns i Stockholm den 8 november.

more?

Brand

Strategi

Content

Vi är en kommunikationsbyrå som har kapaciteten, höjden och bredden för att ta dig dit du vill. Helst lite längre. Här ser du ett urval av vad vi kan hjälpa er med, men den här branschen har lika många facktermer som en fiskebåt, så vårt bästa tips är att helt enkelt säga till oss vad du vill uppnå så tar vi oss dit tillsammans.

Brand

Varumärkesstrategi

Identitet

Grafisk profil

Logotyp

Strategi

Kommunikationsstrategi

Kommunikationsplan

Mediastrategi

Sökmotoroptimering (SEO)

Målgruppsanalys

Inbound marketing

Digital marknadsföring

UX

PR

Content

Webbdesign

Webbutveckling

Appdesign

Apputveckling

Copywriting

Grafisk design

UI

Löpande produktion

Printdesign

Sociala medier